c-excursions

WANDELVAKANTIE LANGS DE MALERWEG TRAIL IN 10 DAGEN

Reistijd 01.04.2024 - 31.10.2024


In het uiterste zuidoosten van Duitsland ligt het vrij kleine maar zeer bekende Elbezandsteengebergte. Op een steenworp afstand van de Saksische hoofdstad Dresden kunt u zich onderdompelen in een magische wereld van bizarre rotsformaties, diepe valleien, historische forten en het rivierlandschap van de Elbe.

De Elbezandsteen-Malerweg, een 120 km lange rondwandelroute, leidt u van Pirna langs de Basteibrug, het uitkijkpunt Brandstein, het Schrammsteine-massief, het fort Königstein en charmante dorpjes terug naar zijn oorsprong Pirna.

De regio wordt ook wel "Saksisch Zwitserland" genoemd en de naam dateert uit de 18e eeuw, toen de Zwitserse schilders Anton Graff en Adrian Zingg zich herinnerd voelden aan hun landschap thuis. Later lieten romantici als Caspar David Friedrich en Ludwig Richter zich inspireren door de fascinerende uitzichten in het Elbezandsteengebergte en creëerden unieke kunstwerken.

Je wandelt dus langs de sporen van beroemde schilders zoals de naam Malerweg Trail doet vermoeden (letterlijke vertaling: Schilderspad of Trail). Ervaar zelf het sprookjesachtige landschap van het Elbezandsteengebergte!

Duur
10 dagen/9 nachten

Totale lengte van de tour
120 kilometer

Boekbaar vanaf
1 persoon

Vertrek: Dagelijks

Hello world

Dag 1: Individuele aankomst in Dresden/Pirna
Het "Florence aan de Elbe" schittert met de wereldberoemde bezienswaardigheden van de Frauenkirche (Onze-Lieve-Vrouwekerk), de Zwinger, het Semper-operahuis en het Brühl-terras en vormt een schilderachtig silhouet. Laat u betoveren door de historische flair tijdens een wandeling door de barokke oude binnenstad.
Overnachting in Dresden

Dag 2: Dresden/Pirna-Liebethal – Wehlen/Rathen (ca. 12/17 km, looptijd: ca. 4/5,5 uur, + 310/390 m, - 330/425 m)
In de ochtend neemt u de S-bahn en bus naar Pirna-Liebethal, het startpunt van uw eerste wandeltocht langs de Malerweg. Tijdens uw eerste wandeletappe wandelt u door drie wilde en romantische ravijnen. Ervaar een van de bijzondere kenmerken van het natuurlijke landschap in het Elbezandsteengebergte: begunstigd door het microklimaat, zult u een weelderige en gevarieerde flora tegenkomen in de diepe kloven langs de Malerweg Trail. Aan het einde van de wandeling van vandaag wacht u de mooie badplaats Stadt Wehlen.
Overnachting in Wehlen of Rathen

Dag 3: Wehlen/Rathen – Hohnstein (ca. 11/7 km, looptijd: ca. 4/2,5 uur, + 480/255 m, - 400/175 m)
Het eerste hoogtepunt van vandaag is het waarschijnlijk bekendste uitzichtpunt: de Basteibrug. Daarna daal je af naar de Amselgrund en ga je naar het tweede hoogtepunt van de route van vandaag: de Hockstein. Via de Wolfsschlucht bereikt u het Polenztal, onder het dorp Hohnstein met zijn kasteel, waar u voldoende tijd voor heeft om te bezoeken.
Overnachting in Hohnstein

Dag 4: Hohnstein – Altendorf/Kirnitzschtal/Bad Schandau (ca. 15 km, looptijd: ca. 6 uur, + 600 m, - 520 m)
Vandaag wandelt u naar het uitkijkpunt Brand, ook wel het ‘Balkon van Saksisch Zwitserland’ genoemd. Je vervolgt de tocht door ongeveer 800 treden naar beneden te nemen in de kloof ‘Tiefen Grund’. Als u Waitzdorf passeert, bereikt u Altendorf of vervolgt u de Panorama-route naar het Kirnitzschtal.
Overnachting in Altendorf, Kirnitzschtal of Bad Schandau

Dag 5: Altendorf/Kirnitzschtal – Schrammsteine – Neumannmühle (ca. 18,5 km, looptijd: 6,5 uur, + 700 m, - 755 m)
Wandel direct bergopwaarts naar het uitzichtpunt Schrammstein en volg het bergkampad door het Schrammsteinmassief. Als u de Großer en Kleiner Dom passeert, bereikt u de Affensteinweg, die u naar de Lichtenhainer Wasserfall leidt. Via de Kuhstall met zijn luchtladder bereikt u de etappebestemming: het technisch monument Neumannmühle. Met de bus keert u terug naar het Kirnitzschtal of naar Bad Schandau.
Overnachting in het Kirnitzschtal of Bad Schandau

Dag 6: Neumannmühle – Großer Winterberg – regio Schmilka/ Krippen (ca. 13,5 km, looptijd: ca. 5,5 uur, + 620 m, - 720 m)
Je begint de dag met de bus terug naar Neumannmühle om de wandeling langs de Malerweg Trail voort te zetten. Verken de regio genaamd "Hintere Sächsische Schweiz" met het uitkijkpunt Zeughaus en Goldstein voordat u de berg Großer Winterberg beklimt, met 556 meter de op een na hoogste berg in Saksisch Zwitserland. In Schmilka neemt u de Elbe-veerboot en reist u met de S-bahn naar uw accommodatie in Bad Schandau/Krippen of wandelt u verder over de Malerweg via Schöna en Reinhardtsdorf naar Krippen (nog eens ca. 9 km).
Overnachting in Krippen

Dag 7: regio Schmilka/ Krippen – Gohrisch (ca. 18 km, wandeltijd: 6,5 uur, + 640 m, - 470 m)
Neem de S-Bahn tot het einde van de wandeling van gisteren naar Schmilka of ga direct verder vanaf Krippen op de Malerweg. Het beklimmen van de tafelbergen Papststein en Gohrisch staan vandaag op uw reisplan. Je overnacht in Gohrisch.
Overnachting in Gohrisch

Dag 8: Gohrisch - Königstein (ca. 9 km, looptijd: ca. 4 uur, + 270 m, - 470 m)
De korte wandeling van vandaag langs de Malerweg leidt u over de Pfaffenstein, langs de Diebeskeller-grot naar de vesting Königstein. Hierdoor blijft er voldoende tijd over voor een bezoek aan het "Onneembare".
Overnachting in Königstein

Dag 9: Königstein – Dresden/Pirna (ca. 21,5 km, looptijd: ca. 7,5 uur, + 670 m, - 660 m)
Via Thürmsdorf en Weissig leidt de laatste wandeletappe van de Malerweg u naar het Rauensteinmassief. Vanaf de top kun je de Bastei-brug aan de andere kant van de rivier de Elbe zien. Over de bergkam loop je verder richting Pirna. Afhankelijk van de beschikbaarheid slaap je in Dresden (tickets inbegrepen).
Overnachting in Dresden of Pirna

Dag 10: Vertrek
Na een onvergetelijke wandeltocht langs de Malerweg begint u vandaag aan uw terugreis. Of u kunt uw wandelvakantie verlengen met een extra nacht in Dresden en genieten van de culturele flair van het barokke "Florence aan de Elbe". Wij boeken graag extra nachten in Dresden of Pirna voor u - vraag het ons gerust! Houd er rekening mee dat
dat de in het reisschema aangegeven routes uitsluitend wandeletappes zijn. De overnachtingsplaatsen kunnen afwijken van de start- en eindpunten van de wandelingen.

ACCOMMODATIECATEGORIEËN


Wij boeken wandelvriendelijke hotels en pensions met 3-sterren standaard voor u.

   

INBEGREPEN: 


  • 9 x overnachting in hotels met 3-sterren-standaard en pensions

  • 9 x continentaal ontbijt

  • 1 x diner als 2-gangenmenu of buffet

  • Bagagetransfer van accommodatie naar accommodatie tijdens uw wandeltochten

  • GPS-gegevens op aanvraag

  • 1 pakket met kaarten en informatiemateriaal per kamer (in de Engelse taal)

  • Telefoon-service-hotline tijdens uw wandelvakantie

HOE KOMT U BIJ DE TOUR?

Tips om naar Pirna te komen

Aankomst per trein:


Vanaf het centraal station van Dresden rijden de voorstedelijke treinen S1 en S2 richting Schöna tussen 04.30 en 01.00 uur regelmatig elk half uur, soms zelfs elke 10 minuten naar Pirna.
Vanuit de richting Stolpen komt Neustadt i.Sa. en Sebnitz brengt de regionale trein RB 71 reizigers naar de stad.
Vanaf het treinstation bereikt u uw hotel in een mum van tijd te voet of raden wij u aan een taxi te nemen (afhankelijk van de locatie van uw hotel).
Actuele informatie over de dienstregeling en prijzen vindt u op www.bahn.de.

Aankomst met de auto en parkeermogelijkheden:


Pirna ligt slechts 25 km van de hoofdstad Dresden en is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de A17 en vervolgens via de rijksweg.
Op www.parkopedia.de vindt u een goed overzicht van openbare parkeerplaatsen en parkeergarages.