c-excursions

HARZ MOUNTAINS

Pal in het midden van Duitsland ligt één van de bekendste wandelgebieden van Duitsland: het Harzgebergte. Het Nationaal Park Harz strekt zich uit over 10 procent van de totale oppervlakte van het Harzgebergte en omringt de 1.141 meter hoge Brocken, de hoogste berg van Noord-Duitsland. In de deelstaten Nedersaksen en Saksen-Anhalt is weer een oerbos ontstaan.

De magie van het Nationaal Park Harz ligt verborgen in het "Groene hart van Duitsland" en kunt u ontdekken. Ruige granieten kliffen, bergdennen, mistige heidevelden en diepe valleien met kabbelende beekjes zijn enkele van de kenmerken van het Harzgebergte. Wandel- en mountainbikeroutes slingeren door dichte bossen en leiden naar hoge bergtoppen. Rivieren en meren bieden ideale plekken om af te koelen op warme zomerdagen.

Hello world

Een van de beroemdste wandelroutes in het Harzgebergte is de Harzer Heksenroute (Harzer Hexen Stieg), die 100 kilometer (ca. 60 mijl) slingert over oude handelspaden door de bovenste Harz. De Harzer Heksenroute is over het algemeen goed bewegwijzerd met een wit symbool van een heks, geschilderd op boomstammen of aangegeven op borden. Voor de derde keer heeft de Harzer Heksenroute in 2014 het certificaat "Kwaliteitspad" ontvangen van de Duitse Wandelvereniging.

De Harz Heksenroute leidt je van west naar oost en doorkruist het hele Harzgebergte. Het begint in het middeleeuwse vakwerkstadje Osterode, dat tussen het barrièremeer "Sösestausee", de bergformatie "Südharzer Karstgebirge" en het zonnige dal "Lerbachtal" in het zuidelijke deel van de Harz ligt. Onderweg passeert de route bovendien het voormalige mijngebied van het gebied en talrijke vijvers en sloten die tot de zogenaamde "Oberharzer Wasserregal" behoren. Bovendien leidt de Harzer Heksenroute wandelaars door hoogveen, het beschermde gebied van het Harzgebergte en zelfs tot aan de hoogste bergtop van het gebied – de "Brockenberg". Ten slotte eindigt het wandelpad in Thale, een stad in Saksen-Anhalt, die beroemd is om zijn sprookjesring en het mooie Bodetal.