c-excursions

KORTE WANDELTOCHT LANGS DE MALERWEG TRAIL DEEL 2

Reistijd 01.04.2024 - 31.10.2024

De unieke rotsformaties van het Elbezandsteengebergte hebben mensen van over de hele wereld altijd gefascineerd. Daar vonden ooit dichters en schilders inspiratie en een tegenhanger van het turbulente stadsleven.

De Elbezandsteengebergte Malerweg, een 112 km lange rondwandeling, leidt u van Pirna langs de Basteibrug, het uitkijkpunt Brandstein, het Schrammsteine-massief, het fort Königstein en charmante dorpjes terug naar zijn oorsprong Pirna.

Deze korte wandeltocht langs de Malerweg leidt u niet alleen naar de toeristische trekpleisters Pfaffenstein en Fort Königstein, maar ook naar minder bekende bezienswaardigheden. Terwijl het pad door afgelegen paden en ongerepte natuur loopt, betovert het zowel natuurliefhebbers als wandelliefhebbers.

Talrijke observatiedekken bevinden zich direct aan de Malerweg of op slechts een steenworp afstand. Verheug u op de fascinatie die het wandelgebied Saksisch Zwitserland biedt!

Totale lengte van de tour
60 km

Vertrek: Dagelijks behalve 4-11 en 13-19 mei, 25-28 juni 2024

Duur
6 dagen/5 nachten

Boekbaar vanaf 1 persoon

moeilijkheidsgraad: gemiddeld tot uitdagend 

Hello world

Prijs per persoon in kamer:        2-pers   1-pers

01/04-05/05; 06/10-31/10           € 509     € 699

06/05-05/10                                € 535     € 725

Extra nacht:

Pirna                                           € 85       € 115

Dresden                                       € 75       €110

Dag 1: Individuele aankomst in Krippen
Krippen, een district van het door de staat erkende Kneipp-kuuroord Bad Schandau, is de perfecte startbestemming voor korte wandeltochten langs de Malerweg aan de linkerkant van de rivier de Elbe. Vanaf hier kunt u op de dag van aankomst eenvoudig de veerboot naar Bad Schandau nemen (meerkosten) en de middag doorbrengen met een wandeling of een bezoek aan de Toskana Therme.
Overnachting in Krippen

Dag 2: Neumannmühle – Großer Winterberg – regio Schmilka/Krippen (ca. 13,5 km, looptijd: ca. 5,5 uur, + 620 m, - 720 m)
Eerst reist u met de bus naar de Neumannmühle. Je wandelt door de Hintere Sächsiche Schweiz naar het Zeughaus. Kort daarna wacht u het adembenemende Goldstein-uitzicht. Nadat u de Elbe met de veerboot bent overgestoken, reist u met de S-Bahn naar uw accommodatie in Bad Schandau/Krippen of wandelt u verder over de Malerweg via Schöna en Reinhardtsdorf naar Krippen (verder ca. 9 km).
Overnachting in Krippen

Dag 3: Regio Schmilka/Krippen – Gohrisch (ca. 18 km, looptijd: 6,5 uur, + 640 m, - 470 m)
Geniet vandaag van het uitzicht op het Schrammstein-massief aan de andere kant van de rivier de Elbe. Voordat u het kuuroord Gohrisch bereikt, beklimt u de plateaus Papstein en Gohrisch. Leg de verschillende spectaculaire uitzichten op het landschap van het Elbezandsteengebergte vast vanaf de respectievelijke toppen.
Overnachting in Gohrisch

   

INBEGREPEN: 


  • 5 x overnachting in hotels en pensions met 3-sterrenstandaard

  • 5x continentaal ontbijt

  • 1 x diner als 2-gangenmenu of buffet

  • Bagagetransfer van accommodatie naar accommodatie tijdens uw wandeltochten

  • GPS-gegevens op aanvraag

  • 1 pakket met kaarten en informatiemateriaal per kamer (in de Engelse taal)

  • Telefoonservicehotline tijdens uw wandelvakantie

Dag 4: Gohrisch – Königstein (ca. 9 km, looptijd: ca. 4 uur, + 270 m, - 470 m)
Op de derde dag van uw korte wandeltocht hoeft u niet al te veel kilometers af te leggen, zodat u in de middag voldoende tijd heeft om de vesting Königstein te bezoeken. Vooraf beheerst u een klim via houten en ijzeren trappen naar de Pfaffenstein met zijn beroemde rotsnaald Barbarine ervoor. Volgens de legende is de vrijstaande rots een versteende maagd die in woede door haar moeder werd vervloekt. Als u Fort Königstein in de middag wilt bezoeken, raden wij u aan minimaal twee uur te plannen, want er is veel te ontdekken in dit historisch charmante bergfort. Als u geen zin heeft om het kasteel te bezoeken, kunt u ook een omweg maken van Königstein naar de Lilienstein, de enige tafelberg op de rechteroever van de Elbe.
Overnachting in Königstein

Dag 5: Königstein – Pirna/Dresden (ca. 21,5 km, looptijd: ca. 7,5 uur, + 670 m, - 660 m)
Uw vierde wandeltocht op de Malerweg, deel 2, leidt u eerst naar Thürmsdorf, waar u het kasteel en de chocoladefabriek kunt bezoeken. Laatstgenoemde laat fijnproevers verschillende chocoladecreaties proeven. Als u Weißig passeert, bereikt u al snel het Rauenstein-massief, vanwaar u de beroemde Bastei-brug aan de andere oever van de Elbe kunt zien. U heeft bijna de bestemming van uw korte wandeltocht bereikt: via Naundorf en Obervogelgesang bereikt u in de middag Pirna. Afhankelijk van de beschikbaarheid slaap je in Dresden (tickets inbegrepen).
Overnachting in Pirna of Dresden

Dag 6: Individueel vertrek
Vier veelbewogen en gevarieerde wandeltochten op de Malerweg in het Elbezandsteengebergte liggen nu achter u. Wat dacht u van nog een paar dagen ontspannen vakantie in Saksisch Zwitserland of een cultureel uitstapje naar Dresden? U bent van harte welkom om uw reis te verlengen met extra nachten in Dresden en te genieten van de culturele flair van de barokke stad. Wij boeken graag extra overnachtingen voor u in Dresden of in andere steden langs de route. Houd er rekening mee dat
dat de in het reisschema aangegeven routes uitsluitend wandeletappes zijn. De overnachtingsplaatsen kunnen afwijken van de start- en eindpunten van de wandelingen.

ACCOMMODATIECATEGORIEËN


Wij boeken wandelvriendelijke hotels en pensions met 3-sterren standaard voor u.

HOE KOMT U BIJ DE TOUR?

Tips om naar Bad Schandau te komen

Aankomst per trein:


Als internationale EG-halte is het treinstation van het Nationaal Park Bad Schandau zeer geschikt om rechtstreeks met de trein te arriveren. Er zijn directe verbindingen vanuit Berlijn, Leipzig, Praag, Boedapest, Graz en ook weer vanuit Wenen. In Bad Schandau wacht de stadsveerboot op u voor de overtocht naar Bad Schandau.
Vanaf de Elbe-kade van Bad Schandau kunt u uw hotel in zeer korte tijd te voet bereiken of wij raden u aan een taxi te nemen (afhankelijk van de locatie van uw hotel).
Actuele informatie over de dienstregeling en prijzen vindt u op www.bahn.de.

Aankomst met de auto en parkeermogelijkheden:


Als u met de auto wilt komen, neemt u vanuit Dresden de A 17 richting Praag tot u de afrit Pirna bereikt. Na ongeveer 20 km bereikt u Bad Schandau.
Op www.parkopedia.de vindt u een goed overzicht van openbare parkeerplaatsen en parkeergarages.