c-excursions

HARZBERGEN VAN WERNIGERODE TOT QUEDLINBURG

Reistijd 01.04.2024 - 31.10.2024

Eén van de mooiste en populairste wandelgebieden – het Harzgebergte – ligt midden in Duitsland. Beroemde middeleeuwse stadjes met vakwerkhuizen zoals b.v. Quedlinburg, Wernigerode en Goslar vormen een fascinerend cultureel contrast met de mystieke bossen in het "groene hart van Duitsland", zoals het Harzgebergte ook wel wordt genoemd.

Een van de bekendste wandelroutes van de Harz is de Harz Heksenroute, die 100 kilometer over oude handelspaden door de bovenste Harz slingert. Maak kennis met het oostelijke deel van de Harz Heksenroute tijdens deze veelzijdige en veelbelovende wandeltocht van Wernigerode naar Quedlinburg.

Direct aan het begin van uw wandelvakantie wacht het kleurrijke stadje Wernigerode op u. Bovendien zult u enthousiast zijn over een ritje met de eerbiedwaardige Harz-smalspoorbaan naar de Brockenberg. Tijdens alle etappes van uw wandeling in het Harz Nationaal Park kunt u genieten van het uitzicht op bloeiende bergweiden en natuurlijke bossen. Uw reisbestemming is de UNESCO-werelderfgoedstad Quedlinburg.

Hello world

Duur
7 dagen/6 nachten

Totale lengte van de tour 60  km

Boekbaar vanaf
1 persoon

Vertrek: Dagelijks

Dag 1: Individuele reis naar Wernigerode
Na aankomst kunt u heerlijk door de kronkelige steegjes van Wernigerode slenteren. Kleine vakwerkhuizen, een van de mooiste stadhuizen van Duitsland en een kasteel boven de stad wachten erop om door jou ontdekt te worden. Via een smalspoorbaan bereikt u zeer comfortabel de kasteelheuvel (kosten niet inbegrepen). Vanaf hier kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de stad.
Overnachting in Wernigerode

Dag 2: Brockenberg – Schierke (ca. 10 km, wandeltijd: ca. 3 uur)
Het eerste hoogtepunt van vandaag is de rit met de Harzer smalspoorbaan met zijn nostalgische charme. Bij mooi weer kunt u vanaf de hoogste berg van Noord-Duitsland genieten van een fantastisch uitzicht over het landschap. Als u langzaam de Brocken op de Harz Heksenroute verlaat, passeert u de granieten rotsformatie Trudenstein en ervaart u een prachtig zicht.
Overnachting in Schierke

Dag 3: Schierke – Rübeland (ca. 21 km, wandeltijd: ca. 6 uur)
De wandeletappe van vandaag door het Harzgebergte voert bergafwaarts naar de Könighshütter-waterval. Nu kom je de Bode-kreek tegen en verschijnt er een nieuw landschap: bovengrondse kalksteenwinning, die vandaag de dag nog steeds wordt uitgevoerd. Vanaf uitzichtpunt Hoher Kleef kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de huidige etappeaanduiding Rübeland. Later mag u de bezienswaardige kalksteengrotten van Rübeland niet missen.
Overnachting in Hasselfelde

Dag 4: Rübeland – Altenbrak (ca. 15 km, wandeltijd: ca. 4,5 uur)
In het huidige deel van de Harzer Heksenroute wandelt u langs idyllische bos- en weidepaden door het gebied van de "oude mijnbouw" met zijn talrijke geologische kenmerken. Je wandelt langs de rivier de Bode en volgt kleine, brede en hoge paden. Als u de dam in Wendefurth passeert, bereikt u de eerste uitlopers van het prachtige Bodetal.
Overnachting in Altenbrak

Dag 5: Altenbrak – Thale (ca. 14 km, wandeltijd: ca. 4 uur)
Op uw laatste dag van uw wandeltocht door het Harzgebergte dwaalt u door de "Grand Canyon van Duitsland" – het Bodetal – met zijn torenhoge granieten rotsen. Terwijl u over smalle paden dwaalt, zult u verrukt zijn van unieke rotsravijnen. Via de duivelsbrug bereik je Thale waar je de nacht zult doorbrengen. Het staat vooral bekend om zijn legendarische sprookjesring en opvallende granieten rots van Rosstrappe – beide gemakkelijk te bereiken via de kabelbaan (kosten niet inbegrepen).
Overnachting in Thale

Dag 6: Treinrit van Thale naar Quedlinburg
Binnen enkele minuten bereikt u met de trein de eindbestemming van uw reis, Quedlinburg. Nadat u in dit middeleeuwse stadje bent aangekomen, slentert u door de steegjes en wordt u verrast door talrijke artistieke en rustieke vakwerkhuizen. Bijzonder bezienswaardig zijn de romaanse kloosterkerk St. Servaas op de kasteelheuvel – een van de meest betekenisvolle gebouwen uit de Romantiek – en de historische wijk van de stad met zijn mooie stadhuis. Je overnacht in deze UNESCO Werelderfgoedstad.
Overnachting in Quedlinburg

Dag 7: Individueel vertrek
Na een heerlijk ontbijt en met veel mooie herinneringen aan Wernigerode, Quedlinburg en uw wandeltochten door het Harzgebergte, begint u aan uw reis terug naar huis. Vraag ons gerust om een aantal extra nachten in Wernigerode, Quedlinburg of andere steden langs de Harz Heksenroute van Wernigerode naar Quedlinburg.

ACCOMMODATIECATEGORIEËN


Wij boeken wandelvriendelijke hotels en pensions met 3-sterren standaard voor u.

   

INBEGREPEN: 


  • 6x overnachtingen in hotels en pensions met 3-sterrenstandaard

  • 6x continentaal ontbijt

  • Treinkaartje van Thale naar Quedlinburg

  • Bagagetransfer van accommodatie naar accommodatie tijdens uw wandeltochten

  • GPS-gegevens op aanvraag

  • 1 pakket met kaarten en informatiemateriaal per kamer (in de Engelse taal)

  • Telefoonservicehotline tijdens uw wandelvakantie

HOE KOMT U BIJ DE TOUR?
Tips om naar Wernigerode

Aankomst per trein:


Per spoor is Wernigerode gemakkelijk te bereiken met de treinen van de Deutsche Bundesbahn of Abellio GmbH. Met een directe en snelle treinverbinding vanuit Berlijn (Harz-Berlin-Express), via Maagdenburg en Halberstadt is ook vanuit deze richting een goede aankomst mogelijk.
Vanaf het treinstation bereikt u uw hotel in een mum van tijd te voet of raden wij u aan een taxi te nemen (afhankelijk van de locatie van uw hotel).
Actuele informatie over de dienstregeling en prijzen vindt u op www.bahn.de.


Aankomst met de auto en parkeermogelijkheden:


Wernigerode is vanuit alle richtingen gemakkelijk met de auto te bereiken via de snelwegen A2, A14 of A7; na het verlaten van de snelweg moet u nog een klein stukje op de hoofdweg rijden.
Op www.parkopedia.de vindt u een goed overzicht van openbare parkeerplaatsen en parkeergarages.