c-excursions

Saksisch Zwitserland / Elbezandsteengebergte

Het Duitse deel van het Elbezandsteengebergte, gelegen op enkele kilometers van Dresden in het zuidoosten van Duitsland, wordt ook wel Saksisch Zwitserland genoemd. Deze bijnaam "Saksisch Zwitserland" werd gegeven door twee Zwitserse schilders die onder de indruk waren van de gelijkenis van het gebied met hun eigen land.

Tijdens uw wandelvakantie ziet u bizarre rotsformaties, massieve bossen, plateaus en valleien in verschillende vormen langs de rivier de Elbe, inclusief beroemde natuurlijke en culturele bezienswaardigheden zoals het "Fort Koenigstein", de rotsen "Barbarine" en "Pfaffenstein" en de waterput bekende rotsboog Pravčická Brána in Boheems Zwitserland (de grootste natuurstenen brug op het Europese continent).

De Malerweg is een van de beroemdste routes in het Elbezandsteengebergte. Deze rondwandeling is 112 km lang en leidt je langs de Basteibrug, het kuuroord Bad Schandau, de Lichtenhain-waterval en het fort Königstein terug naar zijn bestemming Pirna.

Zoals de naam van de Malerwegroute (letterlijke vertaling: Schilderspad) al doet vermoeden, wandel je langs de sporen van beroemde schilders zoals b.v. Casper David Friedrich en Ludwig Richter. Beiden lieten zich inspireren door het prachtige uitzicht vanaf het Elbezandsteengebergte en creëerden in de 18e eeuw unieke schilderijen.