c-excursions

KORTE WANDELTOCHT LANGS DE MALERWEG TRAIL DEEL 1

Reistijd 01.04.2024 - 31.10.2024

In het verre oosten van Duitsland ligt het vrij kleine, maar daarom zeer bekende Elbezandsteengebergte. Daar, op slechts een steenworp afstand van de Saksische hoofdstad Dresden, kunt u zich onderdompelen in een magische wereld van indrukwekkende rotsformaties, diepe valleien, historische forten en het rivierlandschap van de Elbe. De unieke rotsformaties van het Elbezandsteengebergte hebben mensen van over de hele wereld altijd gefascineerd. Daar vonden dichters en schilders ooit inspiratie en een tegenhanger van het turbulente stadsleven.

De Malerweg-route in het Elbezandsteen- gebergte, gemarkeerd met een significante "M", is 112 km lang en volgt de sporen van romantische kunstenaars. Hiermee kunt u diverse wandelpaden ontdekken langs bizarre rotsformaties van Saksisch Zwitserland.

Tijdens deze korte wandeltocht verken je het eerste deel van de Malerweg tussen Pirna en Bad Schandau, gelegen aan de rechterkant van de Elbe. U kunt uw tocht voortzetten en op een later tijdstip het tweede deel van de Malerweg met ons wandelen – wij verheugen ons op uw komst!

Duur
6 dagen/5 nachten

Totale lengte van de tour
60 km

Boekbaar vanaf 1 persoon

moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Vertrek: Dagelijks behalve 4-11 en 13-19 mei 2024

Hello world

Prijs per persoon in kamer:        2-pers   1-pers

01/04-05/05; 06/10-31/10           € 539     € 719

06/05-05/10                                € 565     € 745

Extra nacht:

Pirna, Bad Schandau                     € 85       € 115

Dresden                                       € 75       €110

Dag 1: Individuele aankomst in Dresden/Pirna
Op de aankomstdag raden wij u een wandeling door Dresden aan, met zijn vele steegjes en talrijke bezienswaardigheden.
Overnachting in Dresden of Pirna

Dag 2: Dresden/Pirna-Liebethal – Wehlen/Rathen (ca. 12/17 km, looptijd: ca. 4/5,5 uur, + 310/390 m, - 330/425 m)
In de ochtend neemt u de S-bahn en bus naar Pirna-Liebethal, het startpunt van uw eerste wandeltocht langs de Malerweg. Tijdens uw eerste wandeletappe wandelt u door drie wilde en romantische ravijnen. Ervaar een van de bijzondere kenmerken van het natuurlijke landschap in het Elbezandsteengebergte: begunstigd door het microklimaat, zult u een weelderige en gevarieerde flora tegenkomen in de diepe kloven langs de Malerweg Trail. Aan het einde van de wandeling van vandaag wacht u de mooie badplaats Stadt Wehlen.
Overnachting in Wehlen of Rathen

Dag 3: Wehlen/Rathen – Hohnstein (ca. 11/7 km, looptijd: ca. 4/2,5 uur, + 480/255 m, - 400/175 m)
Al aan het begin van uw tweede wandeling ervaart u een bijzonder hoogtepunt van Saksisch Zwitserland: de Basteibrug. Het vormt de verbinding tussen de Bastei en de rotsburcht van Neurathen. Vanaf hier kunt u genieten van een adembenemend uitzicht op Saksisch Zwitserland. Nadat u bent afgedaald naar de Amselgrund, waar u een korte boottocht kunt maken, bereikt u de Hockstein, vanwaar u een spannend uitzicht heeft op het lagere Polenztal. Via de Wolfschluchtkloof, langs het Polenztal en de Schindergrabensloot bereik je Hohnstein, je bestemming voor de etappe van vandaag.
Overnachting in Hohnstein

   

INBEGREPEN: 


  • 5 x overnachting in hotels en pensions met 3-sterrenstandaard

  • 5x continentaal ontbijt

  • 1 x diner als 2-gangenmenu of buffet

  • Bagagetransfer van accommodatie naar accommodatie tijdens uw wandeltochten

  • GPS-gegevens op aanvraag

  • 1 pakket met kaarten en informatiemateriaal per kamer (in de Engelse taal)

  • Telefoonservicehotline tijdens uw wandelvakantie

Dag 4: Hohnstein – Altendorf/Kirnitzschtal (ca. 15 km, looptijd: ca. 6 uur, + 600 m, - 520 m)
Het fenomenale panoramische uitzicht vanaf het uitkijkpunt Brand – ook wel bekend als het balkon van Saksisch Zwitserland – is het hoogtepunt van de wandeling van vandaag over de Malerweg. Na een pauze en van het uitzicht te hebben genoten, vervolgt u uw weg naar beneden in het Kirnitzschtal via 800 treden. Via Waitzdorf en Altendorf wandel je naar het einde van de etappe in het Kirnitzschtal. Hier kunt u de bus/de Kirnitzschtalbahn (extra kosten) nemen naar uw hotel in Bad Schandau of de verdere 3 km lopen.
Overnachting in Altendorf, Kirnitzschtal of Bad Schandau

Dag 5: Kirnitzschtal – Schrammsteine – Neumannmühle (ca. 18,5 km, looptijd: 6,5 uur, + 700 m, - 755 m)
Neem de bus/de Kirnitzschtalbahn naar de Ostrau Mühle, het startpunt van uw laatste etappe op de Malerweg. Je wandelt direct bergopwaarts naar het Schrammsteinaussicht en langs het bergkampad door het Schrammsteinmassief. Als u de Grote en de Kleine Dom passeert, bereikt u de Affenstein-route, die u naar de Lichtenhain-waterval leidt. Na de Kuhstall bereikt u het technisch monument Neumannmühle. Uw korte wandeltocht eindigt al bij de Neumannmühle, want vanaf hier neemt u de openbare bus naar Bad Schandau.
Overnachting in Bad Schandau

Dag 6: Individueel vertrek
Na een onvergetelijke wandelvakantie aan de Malerweg begint u vandaag aan uw terugreis. Of u kunt uw korte wandeltocht verlengen met een extra nacht in Saksisch Zwitserland. U kunt uw korte wandeltocht door de barokke stad Dresden echter ook verlengen en genieten van enkele van de culturele lekkernijen die de hoofdstad van Saksen te bieden heeft. Graag boeken wij voor u extra overnachtingen in Dresden, Pirna of andere plaatsen langs het eerste deel van de Malerweg – laat het ons gewoon weten! Houd er rekening mee dat
dat de in het reisschema aangegeven routes uitsluitend wandeletappes zijn. De overnachtingsplaatsen kunnen afwijken van de start- en eindpunten van de wandelingen.

ACCOMMODATIECATEGORIEËN


Wij boeken wandelvriendelijke hotels en pensions met 3-sterren standaard voor u.

HOE KOMT U BIJ DE TOUR?

Tips om naar Pirna te komen

Aankomst per trein:


Vanaf het centraal station van Dresden rijden de voorstedelijke treinen S1 en S2 richting Schöna tussen 04.30 en 01.00 uur regelmatig elk half uur, soms zelfs elke 10 minuten naar Pirna.
Vanuit de richting Stolpen komt Neustadt i.Sa. en Sebnitz brengt de regionale trein RB 71 reizigers naar de stad.
Vanaf het treinstation bereikt u uw hotel in een mum van tijd te voet of raden wij u aan een taxi te nemen (afhankelijk van de locatie van uw hotel).
Actuele informatie over de dienstregeling en prijzen vindt u op www.bahn.de.

Aankomst met de auto en parkeermogelijkheden:


Pirna ligt slechts 25 km van de hoofdstad Dresden en is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de A17 en vervolgens via de rijksweg.
Op www.parkopedia.de vindt u een goed overzicht van openbare parkeerplaatsen en parkeergarages.