c-excursions

WANDELEN LANGS DE MALERWEG TRAIL IN 8 DAGEN

Reistijd 01.04.2024 - 31.10.2024


De Elbzandsteen Malerweg Trail, wat zich vertaalt naar "Schilderspad" en gemarkeerd met een significante "M", volgt de sporen van romantische kunstenaars. Hiermee kunt u diverse wandelpaden ontdekken langs bizarre rotsformaties van Saksisch Zwitserland.

Deze 85 km lange rondwandelvakantie leidt u vanuit de Saksische hoofdstad Dresden of Pirna door de ruige wereld van Saksisch Zwitserland. Geniet van prachtige uitzichten en een mooie natuurbelevenis. Langs de wandelroute wachten je veel hoogtepunten: de Basteibrug, het uitkijkpunt Brandstein, het Schrammsteine-massief, het fort Königstein, charmante dorpjes en uiteindelijk terug naar het middeleeuwse stadje Pirna of het barokke Florence aan de Elbe, Dresden.

Duur
8 dagen/7 nachten

Totale lengte van de tour
85 kilometer

Boekbaar vanaf
1 persoon

Vertrek: Dagelijks

Hello world

Dag 1: Individuele aankomst in Pirna/Dresden
Het "Florence aan de Elbe", Dresden, schittert met de wereldberoemde bezienswaardigheden van de Frauenkirche (Onze-Lieve-Vrouwekerk), de Zwinger, het Semper-operahuis en het Brühl-terras en vormt een schilderachtig silhouet. Laat u betoveren door de historische flair tijdens een wandeling door de barokke oude binnenstad. Pirna is een "Poort naar het Saksische Zwitserland" en ligt op 20 km afstand van Dresden en wordt gekenmerkt door zijn middeleeuwse steegjes en charmante cafés en restaurants.
Overnachting in Pirna of Dresden

Dag 2: Wehlen - Hohnstein (ca. 11 km, looptijd: ca. 4 uur, + 480 m, - 400 m)
's Ochtends neemt u de S-bahn naar Wehlen, het startpunt van uw eerste wandeltocht langs de Malerweg (duur: ca. 40/7 minuten). Kijk uit naar het waarschijnlijk meest bekende uitkijkpunt: de Basteibrug. Het vormt de verbinding tussen de Bastei en de rotsburcht van Neurathen. Vanaf hier kunt u genieten van een adembenemend uitzicht op Saksisch Zwitserland. Daarna daal je af naar de Amselgrund en ga je naar het tweede hoogtepunt van de route van vandaag: de Hockstein, vanwaar je een spannend uitzicht hebt op het lagere Polenztal. Door de Wolfschluchtkloof, voorbij het Polenztal bereik je Hohnstein, je bestemming voor de etappe van vandaag.
Overnachting in Hohnstein

Dag 3: Hohnstein – Altendorf/Kirnitzschtal/Bad Schandau (ca. 15 km, looptijd: ca. 6 uur, + 600 m, - 520 m)
Vandaag wandelt u naar het uitkijkpunt Brand, ook wel het ‘Balkon van Saksisch Zwitserland’ genoemd. Je vervolgt de tocht door ongeveer 800 treden naar beneden te nemen in de kloof ‘Tiefen Grund’. Als u Waitzdorf passeert, bereikt u Altendorf of vervolgt u de Panoramaroute naar Altendorf of het Kirnitzschtal, afhankelijk van de beschikbaarheid.
Overnachting in Altendorf, Kirnitzschtal of Bad Schandau

Dag 4: Altendorf/Kirnitzschtal/Bad Schandau – Schrammsteine – Neumannmühle (ca. 18,5 km, looptijd: 6,5 uur, + 700 m, - 755 m)
Wandel bergopwaarts naar het uitkijkpunt Schrammstein en volg het bergkampad door het Schrammsteinmassief. Als u de Großer en Kleiner Dom passeert, bereikt u de Affensteinweg, die u naar de Lichtenhainer Wasserfall leidt. Via de Kuhstall met zijn luchtladder bereikt u de etappebestemming: het technisch monument Neumannmühle. Met de bus keert u terug naar het Kirnitzschtal of naar Bad Schandau.
Overnachting in het Kirnitzschtal of Bad Schandau

Dag 5: Neumannmühle – Großer Winterberg – regio Schmilka/ Krippen (ca. 13,5 km, looptijd: ca. 5,5 uur, + 620 m, - 720 m)
Je begint de dag met de bus terug naar Neumannmühle om de wandeling langs de Malerweg Trail voort te zetten. Verken de regio genaamd "Hintere Sächsische Schweiz" met het uitkijkpunt Zeughaus en Goldstein voordat u de berg Großer Winterberg beklimt, met 556 meter de op een na hoogste berg in Saksisch Zwitserland. In Schmilka neemt u de Elbe-veerboot en reist u met de S-Bahn naar uw accommodatie in Bad Schandau/Krippen.
Overnachting in Krippen

Dag 6: regio Schmilka/ Krippen – Gohrisch (ca. 18 km, wandeltijd: 6,5 uur, + 640 m, - 470 m)
Neem de S-Bahn naar het einde van de wandeling van gisteren naar Schmilka. Het beklimmen van de tafelbergen Papststein en Gohrisch staan vandaag op uw reisplan. Je overnacht in Gohrisch.
Overnachting in Gohrisch

Dag 7: Gohrisch - Königstein (ca. 9 km, looptijd: ca. 4 uur, + 270 m, - 470 m)
De korte wandeling van vandaag langs de Malerweg leidt u over de Pfaffenstein, langs de Diebeskeller-grot naar de vesting Königstein. Hierdoor blijft er voldoende tijd over voor een bezoek aan het "Onneembare". U reist met de S-Bahn naar uw accommodatie in Pirna/Dresden.
Overnachting in Pirna of Dresden

Dag 8: Individueel vertrek
Wij boeken graag extra overnachtingen voor u in Dresden/Pirna of in andere steden langs de route. Houd er rekening mee dat
dat de in het reisschema aangegeven routes uitsluitend wandeletappes zijn. De overnachtingsplaatsen kunnen afwijken van de start- en eindpunten van de wandelingen.

ACCOMMODATIECATEGORIEËN


Wij boeken wandelvriendelijke hotels en pensions met 3-sterren standaard voor u.

   

INBEGREPEN: 


  • 7 x overnachting in hotels met 3-sterren-standaard en pensions
  • 7 x continentaal ontbijt
  • 1 x diner als 2-gangenmenu of buffet
  • Bagagetransfer van accommodatie naar accommodatie tijdens uw wandeltochten
  • GPS-gegevens op aanvraag
  • 1 pakket met kaarten en informatiemateriaal per kamer (in de Engelse taal)
  • Telefoon-service-hotline tijdens uw wandelvakantie

HOE KOMT U BIJ DE TOUR?
Tips om naar Pirna te komen

Aankomst per trein:


Vanaf het centraal station van Dresden rijden de voorstedelijke treinen S1 en S2 richting Schöna tussen 04.30 en 01.00 uur regelmatig elk half uur, soms zelfs elke 10 minuten naar Pirna.
Vanuit de richting Stolpen komt Neustadt i.Sa. en Sebnitz brengt de regionale trein RB 71 reizigers naar de stad.
Vanaf het treinstation kunt u uw hotel in korte tijd te voet bereiken of wij raden u aan een taxi te nemen (afhankelijk van de locatie van uw hotel).
Actuele informatie over de dienstregeling en prijzen vindt u op www.bahn.de.

Aankomst met de auto en parkeermogelijkheden:


Pirna ligt slechts 25 km van de hoofdstad Dresden en is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de A17 en vervolgens via de rijksweg.
Op www.parkopedia.de vindt u een goed overzicht van openbare parkeerplaatsen en parkeergarages.