c-excursions

RONDWANDELING IN HET ELBE ZANDSTEENBERGEN

Reistijd 01.04.2024 - 31.10.2024Het Elbezandsteengebergte fascineert al eeuwenlang natuurliefhebbers, romantici en wandelaars. Wandel door de wild ruige rotswereld van Saksisch Zwitserland en geniet van adembenemende uitzichten vanaf bizarre rotsformaties en plateaus, afgewisseld met romantische valleien langs de rivier de Elbe.

Tijdens uw wandelvakantie ziet u beroemde bezienswaardigheden zoals de Bastei bij Rathen, het fort Königstein en de rotsboog Pravčická Brána in Boheems Zwitserland (de grootste natuurstenen brug van Europa). Maar de tour brengt je ook naar minder bekende attracties zoals Schrammsteine en Paffenstein met de rotsnaald ‘Barbarine’.

Duur
8 dagen/7 nachten

Totale lengte van de tour
80 km

Boekbaar vanaf
1 persoon

Vertrek: Dagelijks

Hello world

Dag 1: Individuele aankomst in Bad Schandau
Na uw aankomst in Bad Schandau, per auto of trein, kunt u een korte rondleiding door de stad maken. De massieve, protestantse Sint-Janskerk met zijn achthoekige westtoren bestaat in zijn huidige vorm sinds 1679 en staat direct aan het marktplein. Samen met de talrijke hotels aan de Elbe en de twee Elbebruggen vormt de Sint-Janskerk het stadssilhouet van Bad Schandau.
Overnachting in Bad Schandau

Dag 2: Bad Schandau – Brand – Vesting Hohnstein – Rathen (ca. 18 km, wandeltijd: ca. 5,5 uur)
De eerste wandeling begint met een klim naar een mooi panoramisch uitzicht. Later neemt u ongeveer 800 trappen om de Brand te bereiken – het "Balkon van het Nationaal Park Sächsische Schweiz". Geniet van het adembenemende uitzicht over de Elbevallei en het Zandsteengebergte voordat u uw wandeling vervolgt naar het indrukwekkende kasteel Hohnstein. Het laatste deel van de wandeltocht van vandaag voert je door idyllische ravijnen en bossen, langs het prachtige Amselmeer naar het kuuroord Rathen.
Overnachting in Rathen

Dag 3: Rondwandeling Rathen – Bastei – Rauenstein – Rathen/Königstein (ca. 11 km, looptijd: ca. 4 uur)
Je begint de tour met een beklimming naar de beroemde Bastei-rotsen met zijn brug. Op de top – ongeveer 300 meter boven zeeniveau – heb je een prachtig uitzicht over de Elbevallei. Vervolg uw tocht door de Höllengrund en Wehlener Grund naar het pittoreske stadje Wehlen. Hier steekt u met de veerboot de Elbe over (extra kosten) en bereikt u al snel de rotsformatie Rauenstein. Op de top van de rots met een prachtig uitzicht, waaronder de Bastei-rotsen. De bestemming van vandaag is Königstein met zijn beroemde fort, het grootste van Europa. Als alternatief kunt u teruglopen naar Rathen (afhankelijk van de beschikbaarheid van het hotel).
Overnachting in Rathen of Königstein

Dag 4: Rathen/Königstein – Pfaffenstein – Gohrisch (ca. 17 km, wandeltijd: ca. 5,5 uur)
Nadat u in Rathen heeft overnacht, klimt u via Weißig naar de beroemde vesting Königstein. Nadat u het dorp Königstein bent gepasseerd, wandelt u over aangename bospaden naar de Paffenstein met de beroemde rotstop Barbarine. Deze ruim 42 meter hoge rots is de bekendste vrijstaande rots in het Duitse deel van het Elbezandsteengebergte en is een van de herkenningspunten van het Nationaal Park Sächsische Schweiz. Daarna voert de wandeltocht u verder de Pfaffenstein-route op naar de top van de Pfaffenstein met zijn indrukwekkende uitzicht op de Lilienstein. Vervolg uw weg over de Muselweg naar het kuuroord Gohrisch.
Overnachting in Gohrisch

Dag 5: Gohrisch – Papststein – Bad Schandau/Krippen (ca. 10 km, wandeltijd: ca. 4,5 uur)
De adembenemende wandeling van vandaag brengt je van Gohrisch naar de Lilienstein, het herkenningspunt van Saksisch Zwitserland. De markante zandsteenberg steekt majestueus boven de omgeving uit en biedt een indrukwekkend uitzicht op de Elbe en het Elbezandsteengebergte. Neem de tijd om lang van het uitzicht te genieten. Daarna vervolgt u vandaag uw rondrit en wandelt u terug naar het kuuroord Gohrisch.
Overnachting in Gohrisch

Dag 6: Gohrisch – Papststein – Bad Schandau/Krippen (ca. 10 km, wandeltijd: ca. 4 uur)
Op uw vierde wandeldag gaat u verder met het verkennen van het zogenaamde ‘Rijk der Stenen’ door de Gohrisch (448 meter) en vervolgens de Papststein (451 meter) te beklimmen. Vanaf beide rotsformaties heeft u een prachtig uitzicht over het Nationaal Park Sächsische Schweiz. Via de avontuurlijke Kleinhennersdorfer Höhlen (grotten) en door het Liethendal arriveert u in Krippen – de bestemming van vandaag.
Overnachting in Bad Schandau of Krippen

Dag 7: Bad Schandau/Krippen – Schrammsteine – Lichtenhain waterval – Bad Schandau (ca. 14 km, wandeltijd: ca. 4,5 uur)
Met de veerboot over de Elbe bereikt u het startpunt van de laatste wandeltocht. Na een rustige wandeling over bospaden volgt een zware klim via stalen ladders en trappen naar de Schrammstein-rotsen en -kam. Maar het is de moeite waard, want vanaf de top ontvouwt zich een adembenemend uitzicht over het hele Elbezandsteengebergte. Vervolgens volgt u het bospad langs de Affensteig en bereikt u de Lichtenhainer-waterval. Vanaf hier neemt u de bus of de beroemde Kirnitzschtalbahn (historische tram – kaartje niet inbegrepen) terug naar Bad Schandau.
Overnachting in Bad Schandau

Dag 8: Individueel vertrek
Met veel mooie herinneringen begin je aan je reis terug naar huis. U bent van harte welkom om uw vakantie te verlengen met extra nachten in de regio of Dresden. Wij regelen graag de accommodaties voor u. Houd er rekening mee
dat de in het reisschema aangegeven routes uitsluitend wandeletappes zijn. De overnachtingsplaatsen kunnen afwijken van de start- en eindpunten van de wandelingen.

ACCOMMODATIECATEGORIEËN


Categorie A: Wandelvriendelijke 3- en 4-sterrenhotels, inclusief 3 nachten in ons premium hotel Elbresidenz Bad Schandau en minimaal één ander hotel met wellness en/of sauna
Categorie B: Wij boeken wandelvriendelijke hotels en pensions met 3-sterrenstandaard voor u.

   

INBEGREPEN: 


  • 7 x overnachting in de geboekte categorie met privéfaciliteiten
  • 7 x continentaal ontbijt
  • 7x diner
  • Categorie A: Toegang tot Toscana Therme Bad Schandau
  • Bagagetransfer van accommodatie naar accommodatie tijdens uw wandeltochten
  • GPS-gegevens op aanvraag
    1 pakket met kaarten en informatiemateriaal per kamer (in de Engelse taal)
  • Telefoon-service-hotline tijdens uw wandelvakantie

HOE KOMT U BIJ DE TOUR?
Tips om naar Bad Schandau te komen

Aankomst per trein:


Als internationale EG-halte is het treinstation van het Nationaal Park Bad Schandau zeer geschikt om rechtstreeks met de trein te arriveren. Er zijn directe verbindingen vanuit Berlijn, Leipzig, Praag, Boedapest, Graz en ook weer vanuit Wenen. In Bad Schandau wacht de stadsveerboot op u voor de overtocht naar Bad Schandau.
Vanaf de Elbe-kade van Bad Schandau kunt u uw hotel in zeer korte tijd te voet bereiken of wij raden u aan een taxi te nemen (afhankelijk van de locatie van uw hotel).
Actuele informatie over de dienstregeling en prijzen vindt u op www.bahn.de.

Aankomst met de auto en parkeermogelijkheden:


Als u met de auto wilt komen, neemt u vanuit Dresden de A 17 richting Praag tot u de afrit Pirna bereikt. Na ongeveer 20 km bereikt u Bad Schandau.
Afhankelijk van het hotel zijn er directe parkeermogelijkheden of op www.parkopedia.de vindt u een goed overzicht van openbare parkeerplaatsen en parkeergarages.

unsplash