c-excursions

OSTERODE-THALE

Reistijd 01.04.2024 - 31.10.2024

Eén van de mooiste en populairste wandelgebieden – het Harzgebergte – ligt midden in Duitsland. Beroemde middeleeuwse stadjes met vakwerkhuizen vormen een fascinerend cultureel contrast met de mystieke bossen van het Harzgebergte. Al in de middeleeuwen was de regio uitgegroeid tot een wandelparadijs dankzij goed bewegwijzerde wandelroutes van duizenden kilometers lengte.

Een van de bekendste wandelroutes van de Harzregio is de Harz Heksenroute. Deze route leidt je van west naar oost, doorkruist het hele Harzgebergte en slingert 100 kilometer over oude handelspaden door het bovenste Harzgebied. Onderweg beklimt u ook de hoogste bergtop van het gebied: de "Brocken". Voor de derde keer heeft de Harzer Heksenroute in 2014 het certificaat "Kwaliteitspad" ontvangen van de Duitse Wandelvereniging.

Duur
8 dagen/7 nachten

Totale lengte van de tour 105  km

Boekbaar vanaf
1 persoon

Vertrek: Dagelijks

Hello world

Dag 1: Individuele aankomst in Osterode
Omringd door de goed onderhouden stadsmuren biedt het historische centrum van Osterode een prachtige setting voor een ontspannen verblijf met koffie en gebak. In het oude centrum van Osterode vindt u het historische marktplein, vele vakwerkhuizen, kerken en een voetgangersgebied.
Overnachting in Osterode

Dag 2: Osterode – Clausthal-Zellerfeld (ca. 16 km, wandeltijd: ca. 4 uur)
Vandaag begint u uw wandeling bergopwaarts langs de Harzer Heksenroute langs oude handelsroutes, waar u de eerste delen van de "Oberharzer Wasserregal" kunt zien. Dit watersysteem, dat in de 16e eeuw is aangelegd, dient om water om te leiden en op te slaan. Vervolgens bereikt u de universiteitsstad Clausthal-Zellerfeld en kunt u de grootste kerk van Duitsland, de Marktkirche zum Heiligen Geist, bezoeken.
Overnachting in Clausthal-Zellerfeld

Dag 3: Clausthal-Zellerfeld – Altenau (ca. 17 km, wandeltijd: ca. 5 uur)
Als je Clausthal-Zellerfeld, een stadje in de bergen, verlaat, loop je voornamelijk over bospaden en smalle paden zonder noemenswaardig te dalen of te stijgen en volg je de fascinerende dijksloot van deze regio. Via de kalkbron bereikt de Harzer Heksenroute vervolgens de stad Altenau met zijn kruidenpark.
Overnachting in Altenau

Dag 4: Altenau – Brocken (ca. 20 km, wandeltijd: ca. 6 uur)
Vandaag, als hoogtepunt van uw wandelvakantie, klimt u via de Goethe-route naar de hoogste berg van de Harz. De route, genoemd naar de Duitse dichter Johann Wolfgang von Goethe (die overigens vele reizen naar deze regio maakte), leidt je door het hoogveen en de bergtop van de Brockenberg op, gelegen in het centrum van het Harz Nationaal Park. Als het weer meezit, compenseert het prachtige uitzicht op het Harzgebergte de uitdagende beklimming. Nadat u op het plateau van een verfrissing heeft genoten, begint u aan het comfortabelere deel van de dag. De Harzer smalspoorbaan met stoommachine brengt u via talrijke bochten naar het treinstation van Schierke.
Overnachting in Schierke

Dag 5: Schierke – Rübeland (ca. 21 km, wandeltijd: ca. 6 uur)
Op de 5e dag van uw wandelvakantie langs de Harzer Heksenroute passeert u de berg "Trudenstein", die een prachtig vergezicht voor u in petto heeft. Vervolgens wandelt u bergafwaarts om de waterval in Königshütte te bereiken. Daarna volg je de rivier de Bode waar je de veranderingen in het landschap kunt herkennen door de kalksteengroeven die nog steeds in gebruik zijn. Wandelend door het Tiefenbachtal kunt u vanaf het uitkijkpunt Hoher Kleef genieten van een fantastisch uitzicht op uw mijlpaal Rübeland met zijn bezienswaardige druipsteengrotten.
Overnachting in Rübeland

Dag 6: Rübeland – Treseburg (ca. 20 km, wandeltijd: ca. 5,5 uur)
In het huidige deel van de Harzer Heksenroute wandelt u langs idyllische bos- en weidepaden door het gebied van de "oude mijnbouw" met zijn talrijke geologische kenmerken. Je wandelt langs de rivier de Bode en volgt kleine, brede en hoge paden. Als u de dam in Wendefurth passeert, bereikt u de stad Treseburg.
Overnachting in Treseburg

Dag 7: Treseburg – Thale (ca. 10 km, wandeltijd: ca. 3 uur)
Tijdens de laatste dag van uw wandelvakantie wandelt u door het Bodetal, dat doordrenkt is van legendes. Hoge granieten rotsen liggen langs het kleine pad bij de rivier. De bestemming van vandaag is Thale. Voor een mooie afsluiting van uw tocht raden wij u een bezoek aan de sprookjesring of de granieten rots "Rosstrappe2" aan. Vanaf uw wandelbestemming Thale bereikt u binnen zeer korte tijd Quedlinburg met de trein of bus. Daar kunt u ook overnachten.
Overnachting in Thale

Dag 8: Individueel vertrek
Neem voor vertrek de tijd om uw herinneringen aan de reis langs de Harzer Heksenroute te bekijken. U heeft de mogelijkheid om uw wandelvakantie te verlengen met enkele extra nachten, b.v. in Quedlinburg of andere steden langs de Harz Heksenroute van Osterode naar Thale. Wij boeken graag nog meer overnachtingen voor u, dus aarzel niet om het ons te vragen!

ACCOMMODATIECATEGORIEËN


Wij boeken wandelvriendelijke hotels en pensions met 3-sterren standaard voor u.

   

INBEGREPEN: 


  • 7x overnachtingen in hotels en pensions met 3-sterrenstandaard

  • 7 x continentaal ontbijt

  • Bagagetransfer van accommodatie naar accommodatie tijdens uw wandeltochten

  • GPS-gegevens op aanvraag

  • 1 pakket met kaarten en informatiemateriaal per kamer (in de Engelse taal)

  • Telefoonservicehotline tijdens uw wandelvakantie

HOE KOMT U BIJ DE TOUR?
Tips om naar Osterode

Aankomst per trein:


Osterode am Harz heeft twee treinhaltes (Osterode Mitte en Osterode Leege). De regionale trein Braunschweig-Seesen-Herzberg stopt hier. Vanaf Herzberg heeft u aansluiting op de verbinding Göttingen-Herzberg-Nordhausen.
Vanaf het station kunt u uw hotel in korte tijd te voet bereiken of wij raden u aan een taxi te nemen (afhankelijk van de locatie van uw hotel).
Actuele informatie over de dienstregeling en prijzen vindt u op www.bahn.de.


Aankomst met de auto en parkeermogelijkheden:


Osterode am Harz is vanuit vele richtingen gemakkelijk te bereiken. Via de B248 bent u goed aangesloten op het snelwegennet.
Op www.parkopedia.de vindt u een goed overzicht van openbare parkeerplaatsen en parkeergarages.