c-excursions

Wiesbaden

25- 31 mei 2024

7-daags arrangement: €1200 per persoon

toeslag 1 persoonskamer: €450


INCLUSIEF:

  • excursie programma incl. toegang musea
  • 6 overnachtingen met ontbijt
  • 1 lunch met wijnproeverij
  • reisleiding 
  • vervoer per bus


  De kaarten voor alle opera's zijn helaas uitverkocht!   

  Programma

  Zaterdag 25 mei vertrek per bus, inleiding, diner, vooravond "Das Rheingold"

  - in deze proloog maken we kennis met de protagonisten die in de Ring-cyclus zullen optreden, zoals de oppergod Wotan en de Nibelung Alberich. Diens gouden ring, die wereldheerschappij verleent, wordt door Wotan gestolen. Alberich spreekt daarop een vloek uit die het lot van alle betrokkenen zal bepalen. 

  Zondag 26 mei bus excursie langs de Rhein naar Koningswinter, bezoek aan Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett, lunch bij een lokale wijnmaker met wijnproeverij. 's Middags bezoek aan Villa Wagner, diner en opera voorstelling. In "Die Walküre" zien we hoe het Wotan is vergaan en hoe hij er alles aan doet om de Alberich's vloek ongedaan te maken.

  Maandag 27 mei wandeling door historische centrum van Wiesbaden, facultatief concert of vrije middag. 's Avonds diner. 

  Dinsdag 28 mei bezoek aan Worms: de dom en Nibelungen Museum. Daarna volgt een inleiding, diner en voorstelling Siegfried. De kleinzoon van Wotan verslaat een draak die in bezit is van de ring en krijgt bovennatuurlijke krachten. Bovendien ontdekt hij de slapende Brünhilde en kust haar wakker.

  Woensdag 29 mei dagexcursie naar Mainz, diner in de stad.

  Donderdag 30 mei bezoek aan Museum Wiesbaden met rijke collectie Art Nouveau. Na diner de langste opera - Götterdammerung: Wotan hoopt dat Brunhilde, aan wie Siegfried de ring gaf, het teruggeeft aan de Rijndochters. Brunhilde weet hoe ze de ring van de vloek moet zuiveren en geeft de mensheid hoop op een betere wereld.

  Vrijdag 31 mei  Na ontbijt, rond 10.30 vertrek huiswaarts.

  Boek deze reis

   
   
   
   
  Den Bosch
  Eindhoven
  Maastricht